|

Szia!
Egy 23 ves lny oldalra tvedtl, aki ppen a sajt lbra szeretni llni. Ha szeretsz kutakodni msok letben, szeretsz olvasni, szereted az idzeteket, netn egy-kt extrra vgy, akkor j helyen jrsz.
Ha brmilyen krdsed van, vagy csak ismerkedni szeretnl, akkor nyugodtan rj nekem.:)
Szeretek ismerkedni j emberekkel. Nha ugyan szeretek magnyos lenni, de leginkbb ignylem a normlis trsasgot. Ugyan sokat dolgozom, de igyekszek szabadidt szaktani arra, amit szeretek csinlni.
Szeretek nevetni, lvezem a j trsasgot. Egyik kedvenc elfoglaltsgom az olvass. Szeretem a romantikus s a fantasy knyveket. Filmben s sorozatban roppant vlogats vagyok.
| |
|
- Venni egy kutyt
- jra elkezdeni olvasni
- Megnzni a PLL elmaradt rszeit
| |
|
"Nha nyitva kell hagynunk az ajtt, engedni, hogy bestljon rajta a legnagyobb lmunk. Taln egy frfi, vele egytt a szerelem, a boldogsg, taln egy j hr, amitl napjaink mshogyan telnek, taln egy bart, aki visszaadja mindazt, amit eddig az vek eloroztak. Taln bestl az egszsg, flszabadtva testnket a folytonos kntl. Csak ne felejtsk el nyitva hagyni az ajtt, hisz mind vrunk valamire! Mindannyian lmodunk."
| |
|
|
|
Nagyon knnyedn elkszthet, finom stemny, mbr nagyon kltsges, ppen ezrt nagyon ritkn szoktam elkszteni. De nagyobb nnepekre kvl stemny, s mivel nagy adag kszl belle, kvlan alkalmas vendgeknek is desszertknt.
Hozzvalk:
A tszthoz:
-
50 dkg liszt

-
2 db tojs
-
15 dkg margarin
-
kb. 7 evkanl tej
-
1 csomag stpor
-
15 dkg cukor
A krmhez:
-
2 csomag Dr. Oetker hzi krmes krmpor
-
1,5 liter tej
-
Egy rumaroma
-
6 dl habtejszn
-
25 dkg mascarpons krmsajt
-
2 csomag habfixl
-
zls szerint cukor
Elkszts:
-
A tszta sszevalit egy nagy tlban sszegyrjuk. Ha nem akar sszellni, akkor egy kis tejet mg tehetnk hozz.
-
Elosztjuk hrom egyenl rszre, majd liszttel leszrt sodrdeszkn kinyjtjuk a tsztt, kzben figyeljnk, hogy ne tadadjon le.
-
A bemelegtett stben addig sssk a lapokat, mg a szle nem kezd el barnulni. Akkor biztosak lehetnk benne, hogy ksz van a tsztnk.
-
A hzi krmes krmport elkeverjk a 1,5 liter tejjel s a rumaromval, majd habver gppel legalbb hrom percig keverjk. Ksz az els krm. Nem szksges bele cukor, mert a krmporok elg desek.
-
A tejsznt, a 2 csomag habfixlt s a mascarpont beletesszk egy ednybe, s zls szerint adunk hozz cukrot. n 3 evkanllal tettem bele, de ha valaki desebben szereti, akkor tegyen tbbet.
-
A habver gppel addig keverjk, amg kemny habot nem kapunk.
-
Letesszk az els lapot egy tlcra, majd rkenjk az els krmnket. Ezutn ismt egy lap kvetkezik, majd kvetkezhet a tejsznes krm, s vgl a harmadik megsttt lap. A tetejre vanlis cukrot szorjunk.
-
Htbe tesszk, s krlbelkl 6 ra mlva mr vghat is.
Tippek:
-
Ha nem akarjuk, hogy sts kzben a lapok letapadjanak a tepsi aljra, akkor tehetnk stpaprt al.
-
Ha nincs kedvnk tsztt gyrni, akkor helyettesthet a boltokban kaphat fagyasztott leveles tsztval.
-
A rumaroma termszetesen kihagyhat, vagy zls szerint helyettesthet msik aromval.
| |
|
|
|

A llekrombol legendja 1.: Jghideg jtszma
Tartalom: KATT!
Tpus: Regny
Sttusz: rs alatt
Elkszlt fejezetek szma: 14
Megrt oldalak szma: 97
Vrhat publikls: sszel
| |
|
05. 19.
J. A. Redmerski: nek a szentjnosbogarakrl knyvkritika
Olvasnapl →J. A. Redmerski: nek a szentjnosbogarakrl
07. 18.
Jay Crownover: Jet s Szalai Vivien: Hamis gynyr knyvkritikk
07. 10.
Veronica Roth: A bevavatott knyvkritika
Olvasnapl →Veronica Roth: A beavatott
06. 29.
Katy Evans: Vals knyvkritika
Olvasnapl →Katy Evans: Vals
05. 04.
j brushok: Koponyk, fk, tndrek, maszkok.
Design → Brushok
j kpkeretek
Design → Kpkeretek
05. 02.
j brushok: hpelyhek, memk, szvek
Design → Brushok
| |
|
|