|
Szia!
Egy 23 éves lány oldalára tévedtél, aki éppen a saját lábára szeretni állni. Ha szeretsz kutakodni mások életében, szeretsz olvasni, szereted az idézeteket, netán egy-két extrára vágy, akkor jó helyen jársz.
Ha bármilyen kérdésed van, vagy csak ismerkedni szeretnél, akkor nyugodtan írj nekem.:)
Szeretek ismerkedni új emberekkel. Néha ugyan szeretek magányos lenni, de leginkább igénylem a normális társaságot. Ugyan sokat dolgozom, de igyekszek szabadidőt szakítani arra, amit szeretek csinálni.
Szeretek nevetni, élvezem a jó társaságot. Egyik kedvenc elfoglaltságom az olvasás. Szeretem a romantikus és a fantasy könyveket. Filmben és sorozatban roppant válogatós vagyok.
| |
|
- Venni egy kutyát
- Újra elkezdeni olvasni
- Megnézni a PLL elmaradt részeit
| |
|
"Néha nyitva kell hagynunk az ajtót, engedni, hogy besétáljon rajta a legnagyobb álmunk. Talán egy férfi, vele együtt a szerelem, a boldogság, talán egy jó hír, amitől napjaink máshogyan telnek, talán egy barát, aki visszaadja mindazt, amit eddig az évek eloroztak. Talán besétál az egészség, fölszabadítva testünket a folytonos kíntól. Csak ne felejtsük el nyitva hagyni az ajtót, hisz mind várunk valamire! Mindannyian álmodunk."
| |
|
|
|
Nagyon könnyedén elkészíthető, finom sütemény, ámbár nagyon költséges, éppen ezért nagyon ritkán szoktam elkészíteni. De nagyobb ünnepekre kíváló sütemény, és mivel nagy adag készül belőle, kíválóan alkalmas vendégeknek is desszertként.
Hozzávalók:
A tésztához:
-
50 dkg liszt
-
2 db tojás
-
15 dkg margarin
-
kb. 7 evőkanál tej
-
1 csomag sütöpor
-
15 dkg cukor
A krémhez:
-
2 csomag Dr. Oetker házi krémes krémpor
-
1,5 liter tej
-
Egy rumaroma
-
6 dl habtejszín
-
25 dkg mascarponés krémsajt
-
2 csomag habfixáló
-
Ízlés szerint cukor
Elkészítés:
-
A tészta összevalóit egy nagy tálban összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor egy kis tejet még tehetünk hozzá.
-
Elosztjuk három egyenlő részre, majd liszttel leszórt sodródeszkán kinyújtjuk a tésztát, közben figyeljünk, hogy ne tadadjon le.
-
A bemelegített sütőben addig süssük a lapokat, míg a széle nem kezd el barnulni. Akkor biztosak lehetünk benne, hogy kész van a tésztánk.
-
A házi krémes krémport elkeverjük a 1,5 liter tejjel és a rumaromával, majd habverő géppel legalább három percig keverjük. Kész az első krém. Nem szükséges bele cukor, mert a krémporok elég édesek.
-
A tejszínt, a 2 csomag habfixálót és a mascarponét beletesszük egy edénybe, és ízlés szerint adunk hozzá cukrot. Én 3 evőkanállal tettem bele, de ha valaki édesebben szereti, akkor tegyen többet.
-
A habverő géppel addig keverjük, amíg kemény habot nem kapunk.
-
Letesszük az első lapot egy tálcára, majd rákenjük az első krémünket. Ezután ismét egy lap következik, majd következhet a tejszínes krém, és végül a harmadik megsütött lap. A tetejére vaníliás cukrot szorjunk.
-
Hűtőbe tesszük, és körülbelkül 6 óra múlva már vágható is.
Tippek:
-
Ha nem akarjuk, hogy sütés közben a lapok letapadjanak a tepsi aljára, akkor tehetünk sütőpapírt alá.
-
Ha nincs kedvünk tésztát gyúrni, akkor helyettesíthető a boltokban kapható fagyasztott leveles tésztával.
-
A rumaroma természetesen kihagyható, vagy ízlés szerint helyettesíthető másik aromával.
| |
|
|
|
A lélekromboló legendája 1.: Jéghideg játszma
Tartalom: KATT!
Típus: Regény
Státusz: Írás alatt
Elkészült fejezetek száma: 14
Megírt oldalak száma: 97
Várható publikálás: ősszel
| |
|
05. 19.
J. A. Redmerski: Ének a szentjánosbogarakról könyvkritika
Olvasónapló →J. A. Redmerski: Ének a szentjánosbogarakról
07. 18.
Jay Crownover: Jet és Szalai Vivien: Hamis gyönyör könyvkritikák
07. 10.
Veronica Roth: A bevavatott könyvkritika
Olvasónapló →Veronica Roth: A beavatott
06. 29.
Katy Evans: Valós könyvkritika
Olvasónapló →Katy Evans: Valós
05. 04.
Új brushok: Koponyák, fák, tündérek, maszkok.
Design → Brushok
Új képkeretek
Design → Képkeretek
05. 02.
Új brushok: hópelyhek, memék, szívek
Design → Brushok
| |
|
|